Bågø Havn

Bågø Havn

Bågø Havn er en af Assens Kommunes lystbådehavne, den ligger på Bågø i Lillebælt.

Havnen består af et ca. 90 m langt og ca. 85 bredt bassin samt et færgeleje.
Dybder: Dybden i indsejlingen 3,0 m og i havnen 3,0-2,5 m.
Største skibe der kan besejle havnen: Længde ca. 25 m, bredde 6 m og dybgang 2,5 m.

Spørgsmål vedrørende faste bådpladser kan rettes til Assens Havn alle hverdage fra 9.00 til 13.00 på Tlf.: 64713165, eller på mail: assenshavn@assens.dk.
Spørgsmål vedrørende daglig drift rettes til Tlf.: 24214734.

Havnens faciliteter er åbne fra 1 April til 1 oktober.

Du kan leje værelser på Bågø her

Priser

Her finder du prislisten for Bågø Havn.

Pladsoversigt

Her finder du et oversigtskort over Bågø Havn.

Kort info om Bågø

Bågø ligger i Lillebælt ca en 1/2 times sejlads fra Assens på Fyn.. Bågø er en udpræget landbrugsø - ca halvdelen af øen er opdyrket. til trods for dette, er der masser af natur. Bågø er oplagt til endags tur, men hvis man elsker natur, ro og harmoni kan man let få flere dage til at gå på øen. Der er flere muligheder for overnatning på øen: Campingplads ved havnen, leje af øens naturskole til skoleophold eller til festlige arrangementer, og muligheder for at leje sommerhuse i forskellige prisklasser. Der er en udmærket lille lystbådhavn ved færgelejet, og der er en kiosk, som har sommeråbnet. Større indkøb kan foretages i Assens som er en driftig handelsby, med alle slags butikker.

Øen er også kendt for sin fine badestrand nær havnen, og de fine muligheder for strandfiskeri fra især den vestlige kyst.

Det højeste punkt på Bågø er bare 8 meter over vandoverfladen, men har på trods af det, en flot udsigt ud over Lillebælt. Bågø har store engarealer med to store indsøer. Det giver et rigt fugleliv, som tydeligt høres over hele øen, især i yngletiden. Af de mange ynglefugle er grågåsen den fornemste. Derudover er der mange fiskehejrer og musvåger, samt store hare- og fasanbestande, som årligt jages under en stor fællesjagt. Langs kysten er der rige muligheder for strandfiskeri.

Historie

Bågø har været beboet langt tilbage i oldtiden, det vidner talrige flinteredskabsfund på markerne om. Tidligere var der også mange gravhøje på øen, men de er desværre blevet slettet gennem tiderne. Kun en enkelt gravhøj på øens nordspids står tilbage. Sammen med landbruget har der tidligere været et rigt erhvervsfiskeri på Bågø, men det er langsomt ophørt gennem 50'eme og 60'eme. Bågø er kendt for sine forholdsvis store velholdte gårde i øens by.

Man vil bemærke, at gårdene er meget tæt opført. Det er dog intet imod, hvordan det så ud indtil 1880, hvor et lynnedslag i en af gårdene medførte, at 3 gårde nedbrændte. Katastrofen medførte, at der skete en udflytning af 5 gårde. Bågø Kirke, på den nordlige del af øen, er med sin enkle smukke stilart åben for offentligheden og et besøg værd. Den er bygget i 1861 af greven på Wedellsborg, som bønderne tidligere var i fæste hos. Fra kirken er det muligt i nordlig retning at se Wedellsborg slot på Fyn. Fyret på Bågøs sydlige del er et af landets første, bygget i 1816 og i dag fredet. Øen har dog haft fyrtårn siden 1705 på grund af den dengang så betydningsfulde posthovedrute København-Hamburg, som førte skibene via Assens-Årøsund-Haderslev. På fyret bemærkes mærket »Stormflod 1872«. Stormfloden dette år gik som mange andre steder også voldsomt ud over den flade Bågø, som pludselig blev delt i 3 mindre øer. Oversvømmelsen varede i flere dage, ingen mennesker kom noget til, men flere kreaturer druknede. Knap så dramatisk er det i dag. Derfor byder Bågøs beboer trygt alle besøgende hjertelig velkommen.